Företaget

Om Trees of Sweden


Trees of Sweden startades 2018 av mig, Therese. Jag ville utveckla en gör-det-själv-idé av ett amningslinne som jag själv använde när jag ammade mina barn. Linnet hade gjort amningen så mycket enklare för mig och varenda mamma som såg det undrade var jag hade köpt det. Jag insåg att det inte fanns något liknande här och jag fick sådan lust att dela med mig av det som hade funkat så bra för mig.

Där och då började en lång spännande resa. Det var viktigt för mig att hitta hållbara material. Därför landade jag i ett tyg som är tillverkat av naturliga förnyelsebara råvaror – mjölk och träd. Den här spännande kombination blir ett helt overkligt mjukt tyg som knappt känns mot huden. Magiskt.

Resan med Trees of Sweden har bara börjat. Det finns många idéer för framtiden och vi kommer dela med oss av nyheter löpande. Vill du vara med och påverka? Kanske har du önskemål om andra färger, material, storlekar eller passform på Trees of Sweden amningslinne. Eller önskemål om vad nästa produkt ska bli. Skicka ett mail till hej@treesofsweden.se. Vi ser fram emot att höra dina synpunkter och idéer.Namnet

Trees of Sweden var från början bara en ordlek med mitt namn – Therese. Men snart insåg jag hur mycket trädet i sig symboliserar moderskap och familj – som ”The tree of life”. Och kvinnan bakom rollen som ”mamma” – även om det kan svaja lite i kronan ibland står hon alltid med båda fötterna djupt rotade i marken. Trädet symboliserar också naturen och vår jord och går hand i hand med Trees of Swedens vision – att arbeta hållbart och långsiktigt för människa och miljö.

Hållbar framtid

För en hållbar framtid

Trees of Sweden strävar efter att jobba så hållbart som möjligt i alla led. Vi arbetar med fabriker som är certifierade enligt OEKO-TEX Standard 100. De fabriker vi jobbar med ligger i Estland, Italien och Portugal. Alla fabriker har bra arbetsförhållanden och -villkor.
Tyget som används för att tillverka Trees of Sweden amningslinne består av en förnyelsebar komposition av mjölkfiber och modal. Mjölkfibrerna består av mjölkproteiner och utvinns från komjölk som inte kan användas för konsumtion och annars hade slängts. Modal framställs av cellulosa och skogsråvaran som vårt tyg görs av är från ett hållbart europeiskt skogsbruk.


Var med och utveckla

Vi vill gärna veta vad du tycker om våra produkter. Har du idéer om hur vi kan utveckla och förbättra Trees of Sweden amningslinne? Har du önskemål eller idéer på andra plagg som saknas för ammande mammor och som du skulle vilja se i shoppen? Hör av dig till oss på hej@treesofsweden.se.